Skydda fria talrättigheter

På uppdrag av pastor John Lewis och Old Paths Baptist Church har Indiana Civil Liberties Union väckt talan mot staden Scottsburg för att stoppa stadens tjänstemäns okonstitutionella begränsningar av kyrkamedlemmarnas rätt till yttrandefrihet.

I rättegången som lämnades in i juli i US District Court för det södra distriktet Indiana, uttalar ICLU pastor Lewis och medlemmarna i kyrkan som han leder, Old Paths Baptist Church, har upprepade gånger hotats med arrestering eller citation av Scottsburg Police Avdelning. Medlemmar i kyrkan, inklusive pastor Lewis, demonstrerar regelbundet i Indiana städer om olika ämnen, inklusive problem med livet och anti-abort.

Scottsburg-polisen sa till pastor Lewis att de är oroliga för den möjliga reaktionen av lyssnare som hör kärandes meddelande, som levereras på stadens trottoarer genom megafoner som ger måttliga förstärkta ljud som inte är högre än att passera trafik.

”Pastor Lewis och hans kyrkamedlemmar beordrades att sluta, inte för att det fanns någon förordning som de kränkte eller att bruset steg till nivån av obehagligt beteende, utan för att polisen var orolig för att de personer som hörde meddelandet kan reagera mot det, ”Sa ICLU: s juridiska direktör Ken Falk. ”Detta verkar vara ett klassiskt fall av en” hecklers veto ”som är okonstitutionell.”

ICLU har konsekvent försvarat kvinnors reproduktionsrätt vid domstolarna, generalförsamlingen och statshuset. Men förvirra en motsatt syn är inte det amerikanska sättet. ”Huruvida vi håller med om alla meddelanden från pastor Lewis och hans följare är inte relevant”, säger ICLU: s verkställande direktör Fran Quigley. ”ICLU ägnar sig åt att bevara rättigheterna för religiöst uttryck och yttrandefrihet för alla Hoosiers.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Menu