Stämning

ICLU OCH BROAD COALITION OF PLAINTIFFS UTMANING NYA RÖSTRÄTTNINGAR RESTRICTION

28 april 2005. Indiana Civil Liberties Union, på uppdrag av en bred koalition av klagare inklusive statsrepresentant William Crawford, Indianapolis kapitel i NAACP, United Senior Action, Indianapolis Resource Center for Independent Living, Indiana Coalition for Housing and Homelessness Issues , medborgerliga rättighetsorganisationen Concerned Clergy and Washington Township (Indpls.) Styrelserepresentant Joseph Simpson, anmälde i dag kostym i Marion County Superior Court som utmanar Indianas nya lag, Senat Bill 483, det mest restriktiva omröstningskravet i nationen.

Lagförslaget som undertecknades i lag av guvernör Daniels den 27 april mandat att regeringen utfärdade foto-identifiering presenteras för att de flesta Hoosier-medborgare kan avge sina omröstningar. ”Detta nya krav lägger en betydande och onödig börda av tid och kostnad för vissa potentiella väljare och bryter därmed tydligt med den federala rösträttslagen, USA: s konstitution och Indiana Constitution,” sade ICLU: s juridiska direktör Kenneth Falk.

I klagomålet säger klagandena att de representerar Hoosiers som på grund av kostnad, ålder eller funktionshinder inte kommer att kunna släppa sina omröstningar enligt Indiana nya lag, som innebär de striktaste omröstningshinder i USA. Även om lagen tillåter att vissa foto-ID kan erhållas utan kostnad från Indiana Bureau of Motor Vehicles, finns det en kostnad för att få födelsecertifikat och andra dokument som är förutsättningar för att få BMV-identifiering.

”Jag är hedrad att vara en rättstvätt i detta mål för att försäkra att ingen nekas rösträtt baserat på orimliga antaganden,” sa Crawford.

”Efter att ha tjänat sitt land, många av de människor som kämpade i två världen
Krig för att bevara amerikanernas rösträtt kommer att förhindras att rösta om detta
ny lag träder i kraft, säger Michelle Niemier, verkställande direktör för United
Senior Action of Indiana, en statewide advocacy organisation som representerar 14 000
avgifter betalar medlemmar. ”Att tvinga tusentals äldre Hoosiers som bor i
vårdhem, boendeboende eller till och med i sina egna hem men som inte
längre kan fysiskt komma runt för att gå till det absurde steget att få en
”offentlig utfärdad” ID är den största björntjänsten jag har hört talas om i mycket
länge sedan.”

Melissa Madill, verkställande direktör för Indianapolis Resource Center for Independent Living, sa: ”Människor som bor i inställningar som stöds och grupphem har ofta inte tillgång till sina ID: er. Människor som upplever rörelsehinder, särskilt de som bor på landsbygden, möter transporthinder vilket gör det nästan omöjligt för dem att komma till licensgrenen för att skaffa ID. Dessutom, med en arbetslöshet på nästan 70%, gör fattigdomsnivån för denna befolkning det svårt för dem att ”köpa” statligt utfärdat identifikation. ”

I kostymen begärs ett förbud som förhindrar att den nya lagen träder i kraft före framtida val. Det har ännu inte hållits någon utfrågning och nästa schemalagda val i Indiana är primära val i maj 2006.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Menu