Vinner andra rättegångar som utmanar ungdomars utegångsförbud

I slutet av januari beslutade den amerikanska överklagadomstolen för sjunde kretsen till förmån för ICLU-klienterna Nancy, Colin och Caroline Hodgkins i deras utmaning mot Indianas utegångslag, och fann att utegången kyler minderåriges första ändringsrätt att bedriva konstitutionellt skyddade aktiviteter efter de timmar som lagen ställer in.

Domstolen instämde i ICLU: s argument att minderåriga som ville delta på mötesdagarna på Indiana General Assembly, en dödsstraffprotest eller kyrka för midnatt kunde avskräckas från att göra det av rädsla för gripande för en utegångsförbud. Domstolen diskuterade, men uttalade inte, en förälders rätt till process för att fatta beslut om sina barns resetimmar.

I början av mars passerade generalförsamlingen och guvernören undertecknade en ny utegångsslag som förbjuder minderåriga att vara ute 11 kl. på helger och kl. 13 på helger såvida de inte bedriver konstitutionellt skyddad aktivitet.

Men trots förfrågningar från staden Indianapolis och ICLU, skulle statliga lagstiftare inte inkludera i lagen ett undantag från föräldertillstånd som skulle erkänna föräldrarnas rätt att tillåta att deras barn är ute förbi statens utegångsförbud. I slutet av mars lämnade ICLU in en ny färg på uppdrag av Hodgkins-familjen som ifrågasatte den senaste utegångslagen.

Målet väntas i U.S. District Court, det södra distriktet Indiana.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Menu